Colantarea mobilei – avantaje si mod de aplicare

Exista momente in viata cand iti cumperi o locuinta si o decorezi exact cum ai visat: dormitor in nuante de alb si pastel, camera copilului viu colorata, bucataria de un nude superb, sufrageria primitoare cu nuante calde de crem-vanilla.

Odata cu trecerea timpului, folosind mobila, mai apar deteriorari: o zgarietura intr-un colt, o matuire a unei suprafete pentru ca ai incercat un nou produs de curatat…

Acum, te afli in acel moment cand iti doresti o schimbare insa te gandesti foarte serios ca o schimbare a mobilei implica o gaura uriasa in buget. Asa ca incepi sa cauti variante economice, care sa te ajute in planul tau de schimbare/infrumusetare a mobilei actuale, care sa fie in buget si care sa iti ofere confortul caminului tau.

Bine ai venit in lumea autocolantului! Nu trebuie sa fii profesonist ca sa realizezi singur colantarea mobilei tale pentru un aspect deosebit.

Iti prezentam mai jos cateva idei pe care le poti folosi in schimbare aspectului mobilei:

Colantarea mobilei cu autocolant in nuanta lemnului

Folosesti autocolantul in nuante lemnului sau in orice nuanta dorita, si faci un refresh bucatariei tale sau oricarei obiect de mobilier din casa! Foliile de autocolant se pot lipi usor pe orice suprafata care este neteda si lucioasa.

Colantarea mobilei
Colantarea mobilei
Sursa: pexels.com

Daca iti doresti sa faci o schimbare mai excentrica si ai cateva obiecte de mobilier pe care vrei sa le schimbi intru totul, poti apela la autocolantul cu imprimeuri speciale: zebra, girafa, leopard.

Mobilier decorat cu imprimeuri speciale

Acest tip de schimbare nu trebuie sa fie facut in intregime. Este suficient sa lipesti autocolant pe interiorul unei biblioteci sau pe marginea exterioara a unui dulap, sau pe spatarul scaunului…. si deja vizual, ai modificat aspectul camerei si sentimentul atunci cand intri in acea incapere s-a transformat.

Colantarea mobilei in nuanta lemnului
Colantarea mobilei in nuanta lemnului
Sursa: shutterstock.com

Colantarea mobilei cu autocolant cu aspect metalic

Este un trend in ceea ce priveste mobila cu aspect metalic, lucios. Daca pana acum ai mers pe culori mate sau lucioase, o astfel de schimbare sigur te va incanta vizual. NU trebuie sa imbraci toata bucataria in autocolant lucios. Este suficient sa aplic pe lateralele mesei de lucru din bucatarie sau pe unul dintre dulapuri si vei aduce un suflu modern camerei. Plus de asta, daca te lictisesti, poti oricand renunta la atocolant, inlocuindu-l sau nu, cu altul.

Colantarea mobilei cu imprimeuri speciale
Colantarea mobilei cu imprimeuri speciale
Sursa: shutterstock.com

Colantarea mobilei cu autocolant viu colorat    

Pentru camera copiilor recomandam cu drag autocolantul in nuante viu colorate. Nu uita ca poti face si diverse forme din autocolant pe care le poti lipi si crea diverse povesti pe mobila din camera copiilor tai! Mai mult decat atat, ii poti implica si pe ei in astfel e activitati! Lipirea autocolantului esti chiar o joaca de copii…

Nuante pe care le poate avea autocolantul
Nuante pe care le poate avea autocolantul
Sursa: pexels.com

Acoperirea blatului de bucatarie tocit

Exista autocolant ce are diverse imprimeuri de marmura si poti schimba imediat aspectul bucatariei. Este autoadeziv si se taie usor la forma si dimensiunea dorita. Doar nevoia de schimbare trebuie sa existe.

Colantarea blatului de bucatarie tocit
Colantarea blatului de bucatarie tocit
sursa: pixabay.com

Aplica autocolant pe frigider, masina de spalat vase

Frigiderul alb nu se incadreaza frumos in bucatarie? Stiai ca ii poti schimba culoarea si in acest fel, ai un frigider nou-nout? Imbraca-l in autocolant in nuanta dorita, care sa se potriveasca cu culoarea bucatariei si in acest fel schimbi intregul contrast al incaperii. Poti face acelasi lucru cu masina de spalat vase in cazul in care nu ai optat pentru una care sa fie incastrata in mobila.

Autocolant pe frigider
Autocolant pe frigider
sursa: unsplash.com

Schimba aspectul usilor din apartament

Usa de la camera copilului tau e zgariata sau mazgalita? O pot „schimba” folosit autocolant in nuanta dorita de ei! In acest fel, daca o mai mazgalesc sau o zgarie, schimbarea dureaza putin si nu face gaura in bugetul familiei. Si lasam copii sa isi dezvolte crativitatea, chiar si pe usa dormitorului.

Colantarea usilor
Colantarea usilor
sursa: unsplash.com

Avantaje si mod de aplicare

Avantajele autocolantului pentru mobila ar fi:

  • Usor de aplicat
  •  Cost redus
  • Posibilitate de a modifica mobila, dupa propriile dorinte
  • Nuante diverse
  • Se intretine foarte usor si rezista mult

Mod de aplicare autocolant:

  1. Se curata suprafata pe care se aplica autocolantul
  2. Se taie autocolantul cu un cutter
  3. Se foloseste racleta, un accesoriu de baza pentru un montaj reusit

Alte trucuri pentru o aplicare perfecta:

  • cand se aplica autocolant pe suprafete din sticla, oglinda, plastic (suprafete foarte lucioase), se pulverizeaza multa apa
  • daca se foloseste apa la aplicare, folia se poate repozitiona ușor, fara sa faca cute
  • racleta se tine inclinata la un unghi de 45 grade
  • se racleteaza din centrul suprafetei spre margini
  • daca dupa racletarea intregii suprafete observam o bula de aer, o indepartam usor folosind un ac si racletam zona respectiva

Abia asteptam sa vedem cum arata noua ta casa, dupa ce ai mascat suprafetele deteriorate sau mazgalit. Este un proiect pe care il poti incepe primavara, pentru o schimbare a caminului tau! Nu uita sa ne trimiti poze cu aspectul inainte si dupa aplicare.

9 Replies to “Colantarea mobilei – avantaje si mod de aplicare”

    1. Buna ziua,
      Noi comercializam materialul de care aveți nevoie. De pe situl nostru http://www.autocolant.ro puteți alege din multitudinea de modele. Din păcate, nu asiguram și serviciul de montaj la domiciliul clientului.
      Mulțumim pentru întrebare.

  1. Buna ziua
    Ma intereseaza daca se poate colanta mobila de dormitor dar la domiciliu
    Si o lista cu preturi va rog .multumesc

    1. Buna ziua,
      Noi comercializam materialul de care aveți nevoie. De pe situl nostru http://www.autocolant.ro puteți alege din multitudinea de modele. Din păcate, nu asiguram și serviciul de montaj la domiciliul clientului.
      Mulțumim pentru întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *