Schimba culoarea pentru mobila de bucatarie. Cum te poate ajuta autocolantul?

Mobila de bucatarie veche adesea ridica probleme. Este cazul sa ii oferiti o noua viata cu putina creativitate si sa ii schimbati culoarea si aspectul.

Costurile pentru o mobila noua depasesc adesea bugetul planificat, iar mobilierul vechi nu se mai potriveste in actualul decor al locuintei. Cu toate acestea el ar putea fi reintegrat cu usurinta daca decideti sa ii redati stralucirea sau sa il reconditionati in mod creativ. Noi va oferim in acest sens o solutie ce va poate scoate din aceasta situatie.

Autocolantul se aplica pe orice suprafata plana (usa, dulap , masa, birou etc) oferindu-i prospetime si aspect impecabil. Gama de modele si nuante este extrem de variata: imitatii ale lemnului, culori simple, vitralii, imprimeuri florale, acvatice, motive abstracte etc. In functie de marimea obiectului pe care vrei sa aplici autocolantul, vei alege si dimensiunea potrivita a foliei.

Masa din bucatarie atractiva cu ajutorul autocolantului

Masa din bucatarie mare, grea si fara nimic atractiv poate obtine un nou look daca folosesti un autocolant impermeabil corespunzator. Exista zeci de modele de folii autocolante din care poti alege. Imitatie de marmura, dar si imprimeuri de tip dantela, geometrice sau abstracte vor resuscita o masa fara viata. Gânditi-va cum vreti sa arate bucataria – un ambient dinamic, plin de culoare si vesel sau unul clasic si sobru?

In functie de preferinte, alegeti un model de autocolant. Acesta se aplica usor si rapid daca se tine cont de câtiva pasi necesari.

Portiunea pe care se va lipi autocolantul trebuie degresata in prealabil. Se va folosi un burete imbibat in apa si detergent care va fi stors bine ulterior si cu care se va freca partea pe care urmeaza sa se aplice autocolantul.

Nu doar masa poate fi reconditionata cu asemenea autocolante ci si un bufet vechi sau o usa careia doresti sa ii oferi o noua fata.

Schimba culoarea mesei din bucatarie cu ajutorul autocolantului. Mobila de bucatarie noua
Schimba culoarea mesei din bucatarie cu ajutorul autocolantului

Schimba aspectul si culoarea mobilei din bucatarie

Schimba aspectul mobilei de bucatarie. Ii poti oferi pe langa alta culoare, stralucirea de alta data.

Autocolantul se va taia dupa dimensiunile portiunii de mobilier pe care se doreste aplicarea insa putin mai mare pe toate laturile. Excesul va fi indepartat dupa lipire cu un cutter.

Nu se lipeste tot odata ci progresiv pentru a nu risca sa se prinda goluri de aer pe dedesubt. Pentru intindere perfecta se va folosi un trafalet pe care se va apasa bine pe masura ce se dezlipeste plasticul.

Etapele aplicarii autocolantului pe masa sau mobila de bucatarie

Suprafata de lucru trebuie curatata si degresata in prealabil. Daca exista denivelari sau asperitati, vei folosi smirghel cu granulatie 150 pentru a le uniformiza. In cazul suprafetelor cu defecte vizibile (gauri, zgarieturi adanci) aplica cu incredere chit de lemn pentru a le astupa si apoi slefuieste-le bine cu smirghel fin. Aspira cu atentie pentru a inlatura orice urma de praf.

Masoara suprafata si adauga o marja de 3-5 cm in lateral. Daca folia este mai mica, va trebui sa decupezi o fasie care sa se incadreze perfect in locul ramas, fara a se suprapune insa cu cealalta.

In general instructiunile de aplicare sunt notate pe folia de pe spatele autocolantului. Indeparteaza o portiune de 10 – 20 cm si fixeaz-o pe suprafata in cauza. Dupa ce esti sigur ca s-a lipit corect, poti incepe inlaturarea foliei de pe spate treptat. Mare atentie la formarea de bule de aer. Acestea pot fi sparte cu ajutorul unui ac foarte fin.

Autocolantul este o varianta fiabila in special in cazul copiilor care sunt permanent tentati sa zgarie sau sa coloreze peretii si mobila. Il cureti cu usurinta sau il schimbi ori de cate ori doresti. Astfel poti da o noua fata mobilei tale atunci cand simti nevoia.

Timpul, creativitatea si rabdarea va vor aduce bineinteles si rezultate pe masura, iar mobilierul vechi se va bucura de o noua viata in locuinta. Cu autocolalant, totul este mai usor!

One Reply to “Schimba culoarea pentru mobila de bucatarie. Cum te poate ajuta autocolantul?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *