Cum protejezi vopseaua masinii cu autocolant de protectie?

Colantarea masinii este o practica moderna din ce in ce mai intalnita in randurile soferilor care vor sa aiba grija de vehiculul pe care il folosesc zilnic. Exista mai multe tipuri de colantare pentru o masina – poate fi vorba de o colantare totala sau partiala (colantarea mai multor elemente de caroserie) sau, in functie de obiectiv – colantare publicitara, cu autocolant inscriptionari (de exemplu, colantarea flotei de masini a unei companii cu o grafica care sa promoveze serviciile firmei) sau pentru protectia caroseriei, cu autocolant de protectie. Mai exista si autocolant tunning auto, pentru colantare partiala sau totala, acest autocolant avand trasaturi speciale ca aspect si functionalitate. 

In acest articol, vom discuta despre colantarea auto ce are ca scop protectia caroseriei.

Detaliu colantare auto – folie autocolant tunning mat.
Sursa foto Crea Park from Pixabay

Care sunt avantajele colantarii masinii?

Iata care sunt principalele avantaje pe care ti le aduce colantarea masinii cu autocolant protectie caroserie:

Protectia vopselei caroseriei

In primul rand, soferii care aleg servicii de colantare pentru masina beneficiaza de o protectie crescuta a vopselei de pe caroserie. O folie protectie caroserie auto cum este cea de la Oraguard 238 Stone Guard Film are o durata de viata de 7 ani. Este vorba de o folie adeziva transparenta lucioasa cu un grad mare de protectie UV, din poliuretan – material care garanteaza o flexibilitate foarte mare dar si o rezistenta crescuta la zgarieturi, rupere sau socuri mecanice.

Protectie impotriva ruginii

Protectia asupra vopselei nu se refera doar la pastrarea intensitatii acesteia, ci se refera si la protectia impotriva ruginei. Atunci cand ai aplicata o folie pe masina, nu trebuie sa-ti mai faci griji ca un punct vulnerabil, in care sare vopseaua, poate sa expuna masina la coroziune. Practic, folia de autocolant auto sigileaza intreaga suprafata a caroseriei.

Aplicare autocolant de protectie auto
Aplicare autocolant de protectie auto

Mentine valoarea vehiculului

Colantarea masinii poate adauga valoare unui autovehicul. De exemplu, daca tocmai ti-ai revopsit masina si aplici o folie colant auto transparenta, vei pastra vopseaua intr-o conditie excelenta, timp indelungat. Astfel, atunci cand te decizi sa o vinzi, acest detaliu poate reprezenta un avantaj in pretul de vanzare al masinii.

Colantarea auto este mai ieftina decat vopsirea

La o analiza comparativa a costurilor necesare pentru vopsirea masinii versus aplicarea unei colantari totale a acesteia, intotdeauna vei iesi mai ieftin in cazul colantarii. E necesar totusi sa ai in vedere ca vopseaua pe care se aplica folia de autocolant auto trebuie sa fie in conditie decenta, pentru o aplicatie cat mai buna si o rezistenta maxima.

Detaliu aplicarea autocolant de protectie auto
Detaliu aplicare autocolant de protectie auto

Aspect estetic impresionant

Un alt avantaj tine de aspectul masinii tale. Daca ai tendinta de a cauta mereu solutii prin care sa-i schimbi sau sa-i imbunatatesti aspectul estetic, colantarea auto e cu siguranta o solutie foarte buna pentru tine. Pentru acest scop, iti poti indrepta atentia si asupra variantelor de autocolant tunning. Poti astfel explora efectele speciale (metalic, mat, glossy, etc.) dar si diferitele nuante de culoare ale autocolantelor auto pentru tunning. Desi schimbarea culorii in documentele masinii necesita un efort, procedura nu este din cele foarte complexe, astfel incat este destul de simplu sa experimentezi o improspatare de aspect al masinii.

Care sunt costurile colantarii cu autocolant de protectie auto?

In general colantarea unei masini cu folie autocolant protectie auto te duce la aproximativ jumatate din costurile unei vopsiri. Acest cost este orientativ. O estimare corecta se va face doar dupa ce echipa de profesionisti in colantare auto va analiza tipul de autovehicul pe care se face lucrarea (aici exista diferente destul de mari intre suprafata efectiva care trebuie acoperita).
Costul final al lucrarii mai depinde si de specificitatile foliei de autocolant auto pe care o alegi. Exista o oferta extrem de bogata de materiale pentru colantari auto iar tu trebuie sa te decizi care sunt functionalitatile pe care le doresti.

Cum alegi un autocolant de protectie caroserie?

O discutie cu echipa de colantare auto este de ajutor pentru a te informa asupra celor mai bune variante pentru aplicatia ta de colantare auto. O folie autocolant auto mai groasa va reprezenta o protectie sporita in fata zgarieturilor iar daca are, pe langa aceasta calitate, un grad mare de protectie UV, acest lucru iti va pastra culoarea intensa a vopselei.
Procedura de aplicare folie protectie caroserie auto sau autocolant tunning auto este destul de complexa dar cu rabdare si indemanare poate fi parcursa cu succes de oricine.

Daca esti in cautarea unei echipe care sa te ajute cu aplicarea pe masina, poti cere mai multe estimate de pret/ timp de la companii si poti cere un portofoliu de lucrari.
In ceea ce priveste pregatirea masinii inainte de colantare, e necesar sa cureti masina foarte bine cu o zi inainte si sa indepartezi orice reziduuri de ceara sau agenti de lustruire. Cea mai buna solutie pentru aceasta curatarea a caroseriei este izopropanolul, nu alcoolul.

Pentru mai multe informatii in legatura cu procesul de colantare auto si tipurile de autocolante auto disponibile, te invitam sa accesezi categoria de autocolant auto de pe site. Echipa Autocolant.ro iti sta la dispozitie pentru mai multe detalii pe mail sau pe Facebook!

One Reply to “Cum protejezi vopseaua masinii cu autocolant de protectie?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *