Idei de proiecte creative folosind autocolant pentru Saptamana Altfel

Parintii cauta fel si fel de activitati pentru a tine copii ocupati insa si pentru a le spori creativitatea. La fel au procedat si scolile prin introducerea unui Saptamani Altfel, prin care copii sunt scosi din unitatile de invatamant si dusi timp de 1 saptamana in diverse locuri (firme, fabrici, magazine, depozite) pentru a observa exact la ce vor fi folosite materiile pe care le studiaza. Propunerea noastra de firma in care pot veni copii, pentru Saptamana altfel, este o firma de autocolante si colantare. Pe langa tehnicile si modalitatile pe care le folosesc adultii pentru autocolant, acesta poate fi folosit si de copii, prin cateva proiecte creative folosind autocolant pe care le propunem in articolul de astazi.

Esti curios sa vezi propunerile noastre creative pentru folosirea autocolantului? Copiilor cu siguranta le va placea!

Proiecte creative folosind autocolantul
Fetita invata de la adult | sursa: pixabay.com

Proiecte creative folosind autocolant: propriul kit de joaca pentru copilul tau

Trebuie sa recunoastem, indiferent de varsta, copiilor le place sa decupeze si sa coleze lucruri pentru a-si crea propriul univers magic, asa ca intra in jocul celor mici, distreaza-te si lasa-ti imaginatia sa zburde.

Ai nevoie doar de cateva bucati/foi de autocolant colorat, o rigla, un creion si 1 foarfeca. Poti desena pe spatele autocolantului diverse forme si apoi cu ajutorul foarfecii, le poti decupa impreuna cu copilul tau si le poti lipi unde doriti: pe usa din camera lui, pe perete, pe birou sau chiar pe dulap. Autocolantul il gasesti in culori diferite, asa ca poti experimenta si combina decoruri si culori inedite: de la alb, gri, bej, negru, verde deschis si inchis pana la roz, magenta, lila, mov, rosu, albastru, bleu, galben si portocaliu. Esti pregatit sa te joci decupand si coland, impreuna cu copilul tau?

proiecte creative folosind autocolant: kit de joaca creat cu ajutorul autocolantului

Kit de joaca creat cu ajutorul autocolantului

Placerea de a invata impreuna: autocolantul folosit drept tabla de scris

Cine a spus ca invatatul lectiilor nu poate fi placut? Aplica pe peretele din camera micutului tau un autocolant ce imita tabla de scris si fii alaturi de el in procesul de cunoastere a vocabularului, a matematicii sau a frumusetii vietii inconjuratoare.

proiecte creative folosind autocolant: autocolantul folosit drept tabla de scris
Autocolantul folosit drept tabla de scris | sursa foto pexel.com

Invatarea alfabetului si a cifrelor cu ajutorul autocolantului

Bucuria, stangacia si emotia invatarii fiecarei litere din alfabet sunt unice, de aceea, ce-ai zice sa inventati jocuri si cuvinte noi si sa va creati propriul abecedar? Te-ai gandit sa iti inveti copilul, intr-un mod cat mai placut, matematica? Adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea vor deveni o joaca pentru cel mic.

Poti decupa impreuna cu copilul tau cifre si litere (fii atent sa ai ma multe dubluri) si poti crea cuvinte impreuna cu el, sau poti rezolva calcule matematice. Va fi o placere sa faci acest lucru cu el, iar copilul va fi foarte bucuros!

proiecte creative folosind autocolant: alfabet din autocolant
Alfabet din autocolant | sursa foto pixabay.com

Proiecte creative folosind autocolant: decorarea camerei copilului

Aceasta activitate va fi proiectul de suflet al copilului tau! Fie ca va vrea sa creeze un copac, o casa, soarele sau chiar nori si picaturi de ploaie, acest proiect cu siguranta ii va dezvolta creativitatea. Poti cumpara diverse culori de autocolant iar copilul tau le va decupa si le va lipi pe perete, usa sau dulap, crand lucrurile enuntate mai sus. Sau poate te va surprinde cu ceva inedit (planete, luna, stele …). In acest fel, ii poti afla pasiunile: o claviatura sau un portativ cu note muzicale. 

Decorarea camerei copilului cu ajutorul autocolantului
Decorarea camerei copilului cu ajutorul autocolantului | sursa foto pixabay.com

Creaza felicitari personalizate cu ajutorul autocolantului

Un alt proiect pe care il va realiza cu inspiratie si placere este realizarea unei felicitari hand-made. Fie ca este o sarbatoare importanta (Craciun, Paste, 8 martie) sau este ziua unui colege/colege , va fi o placere ca micutul tau sa creeze o felicitare unicat. Fie ca realizeaza un brad, un iepuras sau o floare, acest proces ii va dezolta creativitatea si la final va oferi cadoul cu satisfactia ca a creat singur acel lucru.

proiecte creative folosind autocolant: creeaza felicitari cu ajutorul autocolantului
Decorarea camerei copilului cu ajutorul autocolantului | sursa foto pixabay.com

Cum stim ca deja te-am facut sa visezi la noile proiecte create cu ajutorul autocolantelor, trebuie doar sa-ti lasi imaginatia sa zboare, sa te bucuri asemenea unui copil si sa te pui pe decorat impreuna cu cel mic. Cu Autocolant, totul e usor!

2 Replies to “Idei de proiecte creative folosind autocolant pentru Saptamana Altfel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *