Autocolant tabla scolara vs vopsea tabla de scris

Scrisul pe pereti este deseori una dintre problemele cu care se confrunta parintii. Pentru a veni in ajutorul vostru, vrem sa facem o paralela intre  tabla scolara din autocolant si cea realizata din vopsea.  Tabla scolara este ideala pentru a decora camera copilului pentru ca il ajuta in  dezvoltarea creativa.

Tabla scolara autocolant vs vopsea tabla de scris
Tabla scolara autocolant vs vopsea tabla de scris
Sursa: pixabay.com

Tabla scolara din autocolant

Tabla de scris cu creta este o folie autocolanta speciala pe care se poate scrie cu creta alba sau colorata. Folia se lipeste pe peretii vopsiti cu lavabil, exact ca stickerele.

Folie autocolanta care imita tabla scolara este o solutie foarte buna in camera copiilor. Este cunoscuta dorinta copiilor de a se exprima pe suprafete intinse, disponibile la indemana lor. Astfel cu folia autocolanta tabla de scris, va asigurati ca:

  • protejati peretii si mobilierul din incapere
  • micutul vostru se poate exprima in voie intr-un mod creativ
  • dat fiind caracterul jucaus al activitatii, puteti exersa litere si cifre, copilul fiind incantat de maniera in care invata prin joc

Pentru a crea un decor cat mai placut, educativ si jucaus in camera celor mici, puteti crea cu ajutorul autocolantului tabla scolara cu modele cu animalute.

Un element de decor inedit

De asemenea, autocoloantul tabla scolara poate fi folosit si in alte incaperi ale locuintei: bucatarie, sala de sedinte.

Utilizata in bucatarie, pe perete, frigider sau mobilier, folia de autocolant tabla de scris va avea atat un caracter decorativ inedit, cat si aspect functional pentru notarea listelor sau notitelor.

In acest fel veti evita spre exemplu aglomerarea biletelelor pe usa frigiderului si veti avea acces tot timpul la informatiile notate.

In birou sau sala de sedinte poate fi aplicata direct pe perete sau pe orice suprafata plana existenta. Puteti nota informatii, sterge si nota iar in functie de punctele de interes la care ati ajuns. Va asigura buna desfasurare a sedintei.

Cum pregatim suprafata pe care se va aplica autocolant tabla de scris:

  • se va sterge bine  de praf si se vor indeparta orice impuritati
  • se va degresa cu detergenti uzuali de bucatarie
  • se va usca foarte bine astfel incat inainte de aplicare suprafata sa fie perfect curata si uscata
  • asigurati-va ca pe mobila nu au ramas urme de praf, murdarie ori grasime

Pentru a obtine bucati de autocolant cu dimensiunile dorite puteti folosi un cutter, o foarfeca sau un cutit bine ascutit.

Ajustarea autocolantului la dimensiunile dorite este usor de realizat, nu este necesara o rigla sau ruleta; folia prezinta pe verso marcaje patrate (1 cm) care va ajuta sa taiati exact dimensiunea dorita.

Tabla scolara din autocolant
Tabla scolara autocolant vs vopsea tabla de scris
Sursa: pixabay.com

Caracteristicile tablei scolare realizate din vopsea

Tabla de scris cu creta nu mai este de mult doar pentru salile de clasa de la scoala. Cea mai inovatoare idee în design interior modern este zugravirea pereților cu aceasta vopsea cu efect tabla de scris cu creta. Poate fi realizata acasa utilizand o vopsea speciala ce se aplica direct pe peretii curatati in prealabil.

Ce trebuie sa mai stii despre voseaua speciala pentru efect de tabla scolara:

  • Vopseaua este pe baza de apa
  • Se aplica cu o pensula lata sau rola de burete pe suprafata dorita
  • Se curata cu burete umed sau cu apa si sapun
  • Rezista la stropire in timpul aplicarii
  • Se usuca repede si este durabila pe perete.
Tabla scolara realizata din vopsea
Tabla scolara autocolant vs vopsea tabla de scris
Sursa: pexels.com

Comparatie intre tabla realizata din autocolant si cea realizata cu vopsea

Autocolantul are un plus si anume acela ca poate fi dat jos de pe perete imediat ce nu ai doresti in acea camera o tabla scolara. Se aplica rapid si poate fi realizat in orice forma doresti. E suficient sa ai un cutter si sa o decupezi dupa preferinte. Nu trebuie sa acoperi suprafetele de pe langa peretele pe care doresti sa realizeazi tabla scolara ci doar lipsesti pe perete curat, degresat.

Vopseaua in schimb necesta cateva etape de aplicare si trebuie acoperite atat mobila cat si parchetul din dreptul peretului in care vrei sa faci tabla scolara.Timp de uscate relativ mic dar nu se compara cu autocolantul care imedat ce e aplicat, poate fi folosit. Daca te-ai plictisit de tabla scolara si aceasta este realizata cu vopsea speciala, trebuie sa te gandesti la zigravirea intregului perete.

Comparatie intre tabla realizata din autocolant si cea realizata cu vopsea
Tabla scolara autocolant vs vopsea tabla de scris
Sursa: pixabay.com

Avand in vedere cele anuntate de mai sus, eu as alege autocolantul daca as vrea sa imi realizez o tabla scolara in locuinta sau la birou. Efort minim si cheltuieli mici! Cu autocolant, totul este mai usor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *